Exact Online Boekhouden | alles wat je moet weten over Exact Live 2024! (2024)

Op woensdag 19 juni vond in Rotterdam Ahoy het jaarlijkse Exact Live plaats. Dit evenement stond volledig in het teken van de nieuwste technologische ontwikkelingen, kennisdeling en netwerken. Het thema van dit jaar, "Uitzicht begint met inzicht," trok een breed publiek van ondernemers en accountants, die samenkwamen om geïnspireerd te raken en te leren van de beste experts in hun vakgebied.

Een dag vol inspiratie en innovatie

Met meer dan 40 break-out sessies, variërend van productinhoudelijke oplossingen tot de nieuwste mogelijkheden met AI, was er voor iedereen wat wils. De sessies werden gehouden in zalen met een capaciteit variërend van 80 tot 150 personen, wat zorgde voor een interactieve en persoonlijke sfeer.

In dit artikel geven we je een samenvatting van de sessies die betrekking hebben op Exact Online Boekhouden! Wil je de volledige presentatie op je gemak terugkijken? Dat kan, per sessie kun je de bijbehorende presentatie downloaden!

No hands Accounting: razendsnel betrouwbare cijfers

Deze sessie werd gepresenteerd door Remko Weijers (Product Manager) en Julia Slakhorst (User Experience Designer). Zij demonstreerden de mogelijkheden van No hands Accounting.

No hands Accounting maakt factuurverwerking aanzienlijk sneller en gemakkelijker. Een opvallende functie is de mogelijkheid om gescande facturen op te splitsen op btw-niveau, regelniveau of kostensoorten niveau, wat vooral handig is voor complexe facturen zoals die van Sligro.

Tijdens deze sessie werd er ook stil gestaan bij de mogelijkheid van het verbeteren van de datakwaliteit van relaties. Door een nieuwe toevoeging is het makkelijker dan ooit om ontbrekende gegevens aan te vullen of dubbele relaties samen te voegen. Een zuiver relatiebestand helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van boekingsvoorstellen.

Tot slot ondersteund No hands Accounting nu ook de mogelijkheid van IBAN-herkenning. Door deze toevoeging worden gescande facturen nu gecheckt op IBAN-gegevens en worden deze gegevens, waar nodig, aangevuld op de relatiekaart.

Bekijk de presentatie

De toekomst van e-factureren

Tijdens deze sessie, die werd geleid door Coen Scheurwater (Commercial Product Manager) en Lennert Coopman (Product Manager), werd de toekomst van e-factureren besproken.

Dit onderwerp wordt binnen de EU steeds relevanter. Steeds meer buurlanden gaan over tot een verplichting van B2B facturatie via het Peppol-netwerk. De verwachting is dat Nederland gaat volgen!

Ondernemingen die werken met Exact Online zijn klaar voor deze komende verandering. Exact Online ondersteunt namelijk al jaren de mogelijkheden van e-facturatie. Binnen Exact Online wordt er een 'Peppol first' strategie gehanteerd, wat betekent dat de software automatisch detecteert of klanten zijn aangesloten op het Peppol-netwerk en zodoende de e-facturen ook via dit netwerk verzendt naar de klanten van de ondernemer.

Door te werken met e-facturatie via het Peppol-netwerk worden e-facturen snel, eenvoudig en veilig verstuurd vanuit de Exact software. Zowel het verzenden als het ontvangen wordt ondersteund wat de efficiëntie en veiligheid van het facturatieproces aanzienlijk verbetert. En het fijne hieraan is, het kan allemaal via Exact Online!

Bekijk de presentatie

Handige tips voor het sneller betaald krijgen van je facturen

Deze sessie, gepresenteerd door Astrid Bruins Slot en Peter van Katwijk (beide Product Managers), bood praktische tips om facturen sneller betaald te krijgen.

Exact Online biedt verschillende functionaliteiten aan die standaard beschikbaar zijn in alle Exact Online edities. Een opvallende functie is de geïntegreerde betaallink. Door te werken met de geïntegreerde betaallink van Exact kan de betaaltermijn teruggebracht worden naar slechts vijf dagen. Wat daarbij prettig is, is dat het betaalproces voor de klant makkelijker wordt gemaakt en de administratieve verwerking geautomatiseerd wordt.

Daarnaast is recent Debiteurenbeheer toegevoegd als standaard feature, vanaf Exact Online Boekhouden Plus. En de resultaten bewijzen de toegevoegde waarde van deze feature. Debiteurenbeheer gebruikers zien hun gemiddelde betaaltermijn afnemen met 20%. In de praktijk betekent dit dat in het geval van een betaaltermijn van 30 dagen er nu op dag 24 wordt betaald, dit scheelt (bijna) een week.

Kortom, maak gebruik van de mogelijkheden van Exact Online Boekhouden om je facturen sneller betaald te krijgen en doe vooral je zelf een plezier!

Bekijk de presentatie

Conclusie

Exact Live 2024 was een dag vol waardevolle inzichten en innovaties. De break-out sessies boden praktische oplossingen en tools die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse werkzaamheden. Of het nu ging om het verbeteren van factuurverwerking, het efficiënter beheren van meerdere administraties, of het versnellen van betalingen, de sessies gaven concrete handvatten om als ondernemer succesvoller te zijn.

Zien we je volgend jaar weer?

Exact Online Boekhouden | alles wat je moet weten over Exact Live 2024! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6534

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.