OP:n mobiilisovellus sakkasi – asiakkailta paloivat päreet: ”Pankin vaihto jo mielessä” (2024)

Pankin asiakkailla on ollut jo useamman päivän ongelmia mobiilisovelluksen kanssa.

Ainakin osalla OP-pankin asiakkaita on ongelmia OP-mobiili-sovelluksen kanssa. Monet lukijat kertoivat IS:lle viikonlopun aikana asiasta.

Yhden lukijan mukaan Osuuspankin OP-mobiili lopetti toimintansa viimeisimmän versiopäivityksen 61.0 jälkeen viime viikolla. Mobiiliavaimella kirjautuminen antaa hänelle aina saman virheilmoituksen ”Kirjautuminen mobiiliavaimella ei onnistu juuri nyt”.

Lukija ei päässyt verkkopankkiin edes verkkosivun kautta, koska sekin vaati mobiiliavainta.

– Asiakaspalvelun ohjeet ovat hyödyttömiä, kuten ”käynnistä puhelin uudestaan”. Niillä joilla tämä ongelma on päällä, eivät pääse pankkipalveluihin eivätkä voi tunnistautua muissa palveluissa, lukija harmittelee.

Asiakaspalvelun ohjeet on hyödyttömiä, kuten ”käynnistä puhelin uudestaan”. Niillä joilla tämä ongelma on päällä, eivät pääse pankkipalveluihin eivätkä voi tunnistautua muissa palveluissa.

Toisen lukijan mukaan OP:n mobiilisovellukseen ei ole päässyt kirjautumaan koko viikonlopun aikana.

– Tunnistautuminen mobiiliavaimella tai maksujen vahvistaminen ei myöskään toimi. OP ei ole antanut asiasta tiedotetta tai häiriöilmoitusta. Pikaisen tiedonhaun perusteella koskee erittäin suurta määrää, ellei kaikkia sovelluksen käyttäjiä. Liittyykö taannoiseen tietomurtoon, tämä lukija kysyy.

Pankki kärsi äskettäin tietomurron, jossa joitakin asiakastietoja saattoi vuotaa ulkopuoliselle. OP:n mukaan tällä tapauksella ei ole mitään tekemistä OP-mobiilin häiriön kanssa:

OP-mobiilissa esiintynyt häiriö ei liity OP Varainhoidon työntekijän O365-tilille tehtyyn tietomurtoon, vaan nämä ovat kaksi täysin erillistä asiaa. Tietomurto ei kohdistunut OP:n varsinaisiin asiakastietojärjestelmiin tai niissä oleviin tietoihin, vaan yksittäisen työntekijän sähköpostiin. OP huomasi tietomurron nopeasti ja reagoi siihen heti.

Lue lisää: OP Varainhoidossa tietomurto – asiakas­tietoja mahdollisesti ulko­puoliselle

Lisäksi verkkopalvelujen ongelmia seuraavassa ei-toimi.fi-palvelussa on lukuisia valituksia OP:n asiakkailta.

Jotkut kertovat sovelluksen piiputtaneen jo kolme tai neljäkin päivää. Osa on tyytymättömiä pankin tiedottamiseen.

– Nyt pitäisi kyllä jo saada OP:ltä tietoa, milloin häiriö saadaan korjattua. Pankin vaihto jo mielessä, yksi asiakas valitti ei-toimi.fi:ssä maanantaina aamulla.

Joissakin tapauksissa ongelma on väitetysti ratkennut poistamalla sovellus ja asentamalla se uudelleen sovelluskaupasta. Tällöin käden ulottuvilla pitää kuitenkin olla voimassa oleva avainlukulista, jota tarvitaan kirjautumiseen. Muuten edessä on konttorikäynti.

Lue lisää: Tämän takia OP:n sovellus jumittaa – ja näin korjaat

Ilmoitusten perusteella on mahdollista, että vika liittyy OP-mobiilin uuteen versioon, joka julkaistiin 4. joulukuuta. IS on pyytänyt OP:lta lisätietoja.

Kello 13.04 muokattu kohtaa sovelluksen uudelleenasentamiseen liittyen. Ilman avainlukulistaa sovellukseen ei pääse kirjautumaan uudelleenasentamisen jälkeen.

OP:n mobiilisovellus sakkasi – asiakkailta paloivat päreet: ”Pankin vaihto jo mielessä” (2024)

FAQs

Mitä jos ei muista OP salasanaa? ›

Jos olet unohtanut salasanasi, ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi. Mobiiliavaimen käyttäjät voivat tarkistaa käyttäjätunnuksensa OP-mobiilista (Muut – Asetukset) tai OP-yritysmobiilista (Asiakkuus). Jos epäilet tunnustesi joutuneen vääriin käsiin, lukitse ne välittömästi ja ilmoita asiakaspalveluumme.

Onko OP-mobiili laitekohtainen? ›

Et siis tarvitse enää avainlukulistaa asioidessasi OP-mobiilissa. Lue lisää. Laitteelle antamasi nimi yksilöi laitteen, jossa otat Mobiiliavaimen käyttöön. Mobiiliavain on laitekohtainen.

Miksi OP-mobiili on lukittu? ›

Jos käyttäjätunnuksesi tai avainlukulistasi on mennyt lukkoon näppäilyvirheestäsi johtuen, saat kirjautumisyrityksesi yhteydessä ilmoituksen 24 tunnin lukituksesta. Tunnukset vapautuvat käyttöösi, kun kirjaudut 24 tunnin jälkeen avainlukulistalla op.

Mikä on OP Mobiiliavain? ›

Mobiiliavain on henkilökohtainen tunnistautumisväline, joka toimii vain sillä älypuhelimella tai tabletilla, jolla olet ottanut sen käyttöösi. Mobiiliavain sisältyy OP-mobiili-sovellukseen ja sen avulla kirjaudut nopeasti OP:n digipalveluihin, tunnistaudut soittaessasi asiakaspalveluumme ja vahvistat maksuja.

Mistä saa OP avainlukulistan? ›

Tunnusten tilaaminen ja hallinnointi

Voit hoitaa useimpia tunnuksiin liittyviä asioita op. fi-palvelussa. Tunnusten hallinnassa voit esimerkiksi tilata uuden avainlukulistan, lukita tunnuksesi sekä tarkistaa lisävahvistuksen puhelinnumerosi. Unohtuneen käyttäjätunnuksen voit tarkistaa näppärästi OP-mobiilista.

Miksi OP kortti lukittu? ›

Kortti lukkiutuu, jos näppäilet tunnusluvun väärin useita kertoja. Maksupäätteellä lukittuneen kortin saa auki tekemällä saldokyselyn tai käteisnoston automaatilla. Lue miten avaat lukkiutuneen kortin "Kortti on lukittu" -otsikon alta. Kortin turvarajat voivat estää kortin käytön maksupäätteellä.

Miten Mobiilipankki siirretään uuteen puhelimeen? ›

Pankkisovellusten siirto uuteen puhelimeen
  1. Poista vanhat laitteet verkkopankista. Kun vaihdat puhelinta, poista verkkopankista ensin kaikki mobiililaitteet, joille on ladattu Vahvista-sovellus. ...
  2. Aktivoi Vahvista-sovellus. Lataa Vahvista-sovellus uudelle laitteelle. ...
  3. Lataa mobiilipankki.

Voiko OP mobiilia käyttää ulkomailla? ›

OP-mobiili on tarjolla EU- ja ETA-maissa. Miksi OP-mobiili pyytää käyttöoikeuksia muihin sovelluksiin kuten yhteystiedot, kamera tai puhelin? Alla on eritelty sovellusten mukaan, miksi OP-mobiili tarvitsee niihin käyttöoikeuksia. Sijainti: lähimmän konttorin ja Otto-automaatin paikannus ja reittiohjeet.

Mitä eroa on mobiili ja Verkkopankilla? ›

Mitä nämä sitten varsinaisesti tarkoittavat? Netti- tai verkkopankin ja mobiilipankin perustavanlaatuinen ero tulee siitä, että verkkopankkia voi käyttää lähes millä tahansa älylaitteella, jossa on internetselain. Mobiilipankki taas toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta.

Mikä on OP mobiilisovellus? ›

OP-mobiili -sovelluksessa hoidat pankki- ja vakuutusasiasi, kuten maksusi, lainanlyhennyksesi, korttiasiasi, vahinkoilmoitukset sekä paljon muuta ajasta ja paikasta riippumatta. OP-mobiilissa voit hoitaa myös yrityksesi pankkiasiat.

Voiko OP-mobiiliin kirjautua ilman Avainlukulistaa? ›

OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa avainlukulistan käytöstä luovutaan jo loppukevään aikana. OP-mobiiliin voi jatkossakin kirjautua kätevästi paitsi Mobiiliavaimen PIN-koodin avulla, myös sormenjälkitunnistuksella tai kasvojen tunnisteella.”

Voiko kortilla maksaa ulkomailla? ›

Maksaminen OP:n korteilla onnistuu ulkomailla kaikissa paikoissa, joissa näet kyseisen kortin merkinnän.

Onko OP-mobiili turvallinen? ›

Voit käyttää turvallisin mielin myös OP:n mobiilisovelluksia puhelimella tai tabletilla. Sovellukset ovat OP:n itse kehittämiä ja valvomia, ja ne muodostavat suojatun yhteyden suoraan OP:n tietojärjestelmiin. Mobiilipankin kautta et voi myöskään päätyä huijaussivuille.

Onko Mobiiliavain laitekohtainen? ›

Mobiiliavain on laitekohtainen. Voit hallita Mobiiliavaimia OP- mobiilin asetuksissa.

Voiko OP kirjautua toisen pankin tunnuksilla? ›

Tiesitkö, että voit asioida op. fi-palvelussa myös muiden pankkien tunnuksilla? Kun kirjaudut palveluun jonkin toisen pankin tunnuksilla, näet tiliotteesi ja voit hoitaa vakuutus- ja vahinkoasioitasi.

Miten päivitetään OP-mobiili? ›

Voit ladata ja päivittää OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Miksi pankkitili on lukittu? ›

Verkkopankin käyttäjätunnus voi lukkiutua, jos syöttää liian monta kertaa väärin joko avainlukulistan turvaluvun tai oman salasanan. Lukkiutuneen verkkopankin saa avattua: > Käymällä pankin konttorissa. Käyttäjätunnus saadaan avattua välittömästi, eikä siitä aiheudu mitään lisäkuluja.

Tuleeko avainlukulista automaattisesti? ›

Avainlukulistat tulevat jatkossa automaattisesti. postissa kotiin, eikä niitä tarvitse enää tilata tai hakea. konttorista.

Saako pankkitunnukset antaa toisen käyttöön? ›

Pankkitiliä tai siihen liitettyjä verkkopankkitunnuksia saa käyttää vain tilinomistaja tai henkilö, jolla on tilille riittävät käyttöoikeudet. Oman läheisen tunnuksia ei saa käyttää edes hänen luvallaan, eikä omaa tunnusta saa koskaan luovuttaa edes samaan perheeseen kuuluvalle.

Mitä tehdä jos on unohtanut Verkkopankin salasanan? ›

Käymällä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä, varaudu tällöin todistamaan henkilöllisyytesi. Asiakaspalvelupisteessä salasana nollataan, jonka jälkeen seuraavan kirjautumiskerran yhteydessä järjestelmä pyytää sinua vaihtamaan salasanan itse keksimääsi salasanaan.

Miten avaan lukkiutuneen käyttäjätunnuksen? ›

Lukkiutuneen verkkopankin saa avattua: > Käymällä pankin konttorissa. Käyttäjätunnus saadaan avattua välittömästi, eikä siitä aiheudu mitään lisäkuluja. Mukana pitää olla kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus eli passi, ajokortti tai henkilökortti.

Mistä näkee kortin Pin-koodin OP? ›

Voit tarkistaa unohtuneen tunnusluvun (PIN-koodin) itse helposti ja maksutta kirjautumalla op. fi-palveluun tai OP-mobiiliin. Valitse Rahat-kohdasta Omat kortit ja sieltä kortti, johon tarvitset tunnusluvun ja siirry kortin asetuksissa kohtaan Tarkista tunnusluku. Voit tarkistaa tunnusluvun aina tarvittaessa.

Mitä tehdä jos Avainlukulista häviää? ›

Uuden avainlukulistan tilaaminen

fi-palvelussa tai ottamalla yhteyttä OP:n asiakaspalveluun. Voit hakea uuden avainlukulistan myös lähimmästä osuuspankistasi. Ota tällöin mukaasi passi tai henkilökortti.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6068

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.