Στο "Doomsday Bunker" η ηγεσία Ιράν για επίθεση σε Ισραήλ-Καίγεται Μ.Ανατολή! (2024)

Στο “καταφύγιο της κρίσης” (Doomsday Bunker Eagle 44) έχει μεταβεί η ανώτατη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Ιράν καθώς ο χρόνος για την επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ κυλά αντίστροφα.

Οι Αμερικανοί διαβεβαίωσαν τους Ισραηλινούς ότι το Ιράν θα χτυπήσει ενώ και οι ισραηλινοί αναλυτές τόνισαν στον Μ.Νετανιάχου ότι μια “ιρανική επίθεση είναι αναπόφευκτη”!

Το «καταφύγιο της Κρίσης» είναι ένα υπόγειο καταφύγιο που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους ανώτερους διοικητές του ιρανικού στρατού σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Αυτό το καταφύγιο αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ιράν για τη διασφάλιση της επιβίωσης της ηγεσίας του σε καιρό πολέμου.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η τοποθεσία του “Eagle 44” είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι βρίσκεται κοντά στην πόλη Bandar Abbas στο Νότιο Ιράν ενώ η αεροπορική βάση στο Ισφαχάν είναι γνωστή ως «Τακτική Αεροπορική Βάση 8» με αρκετά κέντρα Διοίκησης και Επιχειρήσεων που χρησιμοποιούνται από την Δύναμη του IRGC. Στο Ισφαχάν υπάρχουν επίσης αρκετά υπόγεια καταφύγια για την στρατιωτική διοίκηση των Ιρανών Φρουρών.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, δύο Ιρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ιράν έχει θέσει όλες τις ένοπλες δυνάμεις του σε πλήρη συναγερμό. Τόνισαν επίσης ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να κτυπήσει άμεσα αυτή τη φορά το Ισραήλ για να ενισχύσει την αποτροπή του.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) και τα αμερικανικά στρατεύματα σε όλη τη Μέση Ανατολή έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού ως προετοιμασία για μια «σημαντική επίθεση αντιποίνων» από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, θα μπορούσε να προκαλέσει το ξέσπασμα ενός περιφερειακού πολέμου.

Το CNN αποκάλυψε ότι «ένα άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ από το Ιράν είναι ένα από τα χειρότερα σενάρια για τα οποία προετοιμάζεται η κυβέρνηση Μπάιντεν» και ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «διεύρυνση του πολέμου σε μια ευρύτερη, περιφερειακή σύγκρουση»!

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συναγερμό και προετοιμάζονται ενεργά για μια «σημαντική» επίθεση από το Ιράν εντός της επόμενης εβδομάδας ως απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα της Δευτέρας στη Δαμασκό, δήλωσε στο CNN ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

⚡️BREAKING

Iran has begun to strengthen its air defences, with massive movements of SAM systems being detected across the country. pic.twitter.com/PZhDaFDV74

— Iran Observer (@IranObserver0) April 6, 2024

BREAKING – #Iran: Video posted online by the Public relations of the IRGC with the message:

“The regretful punishment of the enemy will be realized” pic.twitter.com/BwUElL7uX2

— ConflictLive (@conflict_live) April 6, 2024

Ισραήλ: Οδηγίες έκτακτης ανάγκης προς τους πολίτες

H Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου των IDF δημοσίευσε σήμερα το απόγευμα μια ενημερωμένη λίστα με προμήθειες έκτακτης ανάγκης για τους Ισραηλινούς.Τελευταίες οδηγίες έκτακτης ανάγκης του IDF για τους ισραηλινούς πολίτες:

-Εξασφαλίστε την παροχή τροφής & νερού για τουλάχιστον 3 ημέρες
– Φωτοτυπίες εγγράφων & αρκετά μετρητά
– Το ρεζερβουάρ του οχήματος πρέπει να είναι τουλάχιστον μισογεμάτο
– Να έχετε μαζί σας ραδιόφωνο και φακό με μπαταρία

Σύμφωνα με ισραηλινούς αναλυτές, το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξημένη απειλή επίθεσης τις επόμενες 48 ώρες. Την Κυριακή 7 Απριλίου συμπληρώνονται έξι μήνες από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, μια συμβολική ημερομηνία για πιθανή ιρανική εκδίκηση για την επίθεση στην πρεσβεία.

Rui Kais, a Israeli reporter: The main message of Nasrallah’s speech was that Iran’s response to the assassination of Damascus is certain pic.twitter.com/M2X35xH1v0

— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory) April 6, 2024

Fear in the Israeli’s media camp about Iran’s possible reaction to Israel and admitting Iran’s missile capability pic.twitter.com/wO4z3ZW3c1

— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory) April 6, 2024

Στρατιωτικές ετοιμασίες στο Ιράν για χτύπημα στο Ισραήλ – Μετακινούνται πύραυλοι, ενισχύεται η αεράμυνα

Έντονη στρατιωτική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες του Σαββάτου στο Ιράν και ενώ όλοι αναμένουν χτύπημα της Τεχεράνης στο Ισραήλ ως αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού την προηγούμενη Δευτέρα.

Το Ιράν μετακινεί συστήματα πυραύλων και ραντάρ σε όλη τη χώρα για να ενισχύσει την αεράμυνά του. Σύμφωνα με αναλυτές, μαζικές κινήσεις συστημάτων Α/Α συστημάτων ανιχνεύονται σε ολόκληρη τη χώρα.

BREAKING: CNN reports that the US is on ‘high alert’ and preparing for a ‘significant attack within the next week by Iran targeting Israeli or American assets in the region’

— The Spectator Index (@spectatorindex) April 5, 2024

Bagheri (Αρχιστράτηγος Ιράν): Θα πάρουμε εκδίκηση από το Ισραήλ!

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Mohammad Bagheri δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα επιλέξει την καλύτερη χρονική στιγμή για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στο Ισραήλ ως αντίποινα για την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Η δήλωση έγινε στην κηδεία του Μοχάμεντ Reza Zahedi στρατηγού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που σκοτώθηκε στην επίθεση.

«Η επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Συρία προκλήθηκε από την απόγνωση του σιωνιστικού καθεστώτος» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Θα φροντίσουμε να πάρουμε εκδίκηση», πρόσθεσε.

Ο Bagheri είπε ότι το Ιράν «θα καθορίσει μόνο του το σχέδιο για την επιχείρηση και θα το εκτελέσει την κατάλληλη στιγμή με τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στον εχθρό».

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για το χτύπημα στο προξενείο, δηλώνοντας ότι είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στις ενέργειες του εβραϊκού κράτους.

IRGC Public Relations: We reassure Iranian people that IRGC is committed to satisfying the nation’s call for punishing the Zionist regime and its backers in a way they regret committing the cowardly terrorist crime in Damascus.#Iran pic.twitter.com/Fl3hmBELYi

— Iran Nuances (@IranNuances) April 6, 2024

Iranian Major General Bagheri: We will give a regretful answer to the enemy

The attack on the embassy was out of desperation and passivity, but it will not remain without our response. pic.twitter.com/xV1wftlzop

— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory) April 6, 2024

To Ισραήλ αποσύρει μαζικά διπλωματικές αποστολές και κλείνει πρεσβείες

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post, οι αρχές του Ισραήλ απέσυραν περίπου 28 διπλωματικές αποστολές σε διάφορες χώρες λόγω απειλών από το Ιράν, αφού το καθεστώς του Τελ Αβίβ έβαλε στο στόχαστρο το ιρανικό προξενείο στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη (4/4), η εβραϊκή εφημερίδα Yedioth Ahronoth έγραψε ότι οι πρεσβείες του Ισραήλ στο Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Μαρόκο και την Τουρκία έχουν εκκενωθεί λόγω απειλών από το Ιράν.

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) επιβεβαίωσε το θάνατο των στρατηγών Mohammad Reza Zahedi και Mohammad Hadi Haj Rahimi και πέντε ακόμη αξιωματούχων από ισραηλινό πυραυλικό χτύπημα στο Προξενείο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Δαμασκό.

via CNN pic.twitter.com/LzvA3OmHB6

— Apex (@Apex_WW) April 5, 2024

Iran govt. F900EX EP-IGC #7324E3 as IRAN06 departed Tehran, descending to Isfahan.

Callsign typically used when the Chief of the General Staff of the Armed Forces (Major General Mohammad Bagheri) is aboard.@Dinlas3 @SomeFrench1991 @LebanonJets pic.twitter.com/VHcOyxzgGR

— Johnny Gemini (@Borrowed7Time) April 6, 2024

Στο "Doomsday Bunker" η ηγεσία Ιράν για επίθεση σε Ισραήλ-Καίγεται Μ.Ανατολή! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5940

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.