Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (2024)

Voordelen van de Egyptische zonnegroetreeks

Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (1)

De Egyptische Zonnegroet Namaskar Vinyasa (Egyptische Zonnegroetreeks) brengt vele voordelen met zich mee, de details zijn als volgt:

  1. Er kan worden verwezen naar de voordelen die voortkomen uit de beoefening van de Egyptische Zonnegroetvariatie, aangezien sommige lichaamsbewegingen en de afgeleide energie bijna gelijk zijn aan de beoefening van de Egyptische Zonnegroetreeks.
  2. De bewegingen van het bovenlichaam met het strekken van de armen in het Egyptisch Surya Namaskar Vinyasa zijn erg zacht en daarom kunnen beginners in yoga kennis maken met deze beoefening, als onderdeel van de dagelijkse yoga , waar zelfs senioren van kunnen profiteren.
  3. Het kan worden beoefend als een zachte stroom en worden opgenomen in prenatale lessen, om moeder te helpen het bovenlichaam op te warmen met focus op ademhalings- en lichaamsbewegingen.
  4. Omdat de meeste houdingen in deze reeks betrekking hebben op het bovenlichaam, kan deze ook zittend op een stoel worden gedaan voor studenten die herstellen van een schouder- of nekblessure. In de therapieyoga kunnen studenten die herstellen van een buikoperatie, een hartoperatie, etc., profiteren van deze zachte stroom terwijl ze op een stoel zitten.
  5. Deze aardingsoefening is ook een zachte hartopener en kan een nederige ervaring zijn als je hem met zachte muziek en instructies uitvoert.
  6. Het optillen, strekken en verlengen van de armen en schouders kan helpen bij het versterken van de bovenrug, borst, bovenbuik, nek en triceps en biceps voor absolute beginners.
  7. Er wordt aangenomen dat het verlengen van de armen helpt bij de spijsvertering , omdat het buikgebied wordt uitgerekt en gestimuleerd.
  8. De goed gecoördineerde ademhaling met de beweging van het lichaam terwijl het beweegt tussen inademing en uitademing helpt de ademhaling en de betrokken zenuwen te kalmeren en stuurt de juiste signalen naar de hersenen om te kalmeren. Het zenuwstelsel wordt gekalmeerd, waardoor lichaam en geest in balans komen. Hoewel het een stimulerende beoefening is, helpt deze zachte hartopener ook om je gegrond en kalm te voelen.
  9. Omdat het onderlichaam niet beweegt in een van de 20 houdingen in de Egyptische zonnegroetreeks, leert het de leerlingen sterk, stabiel en stevig te zijn met hun onderlichaam, vooral de voeten, knieën en heupen. Deze stroom versterkt dus de spieren van de benen en markeert het als een basisoefening voor andere staande yogahoudingen .
  10. Om het beste uit deze reeks te halen, kunnen yogadocenten het concept van Sama Vritti Pranayama aanmoedigen , dat tussen de poses door kan worden beoefend. Het hele ademhalingsproces zal zo anders zijn dat de impact op de chakra's voelbaar zal zijn. Door dit te beoefenen met Vier Vierkante Ademhaling ( Sama Vritti ) zal ook het energieniveau in het lichaam toenemen.

Meer informatie: Voordelen van de Egyptische zonnegroetreeks

Contra-indicaties voor de Egyptische zonnegroetvolgorde

Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (2)

In de Egyptische Zonnegroetreeks zijn er 20 houdingen in een stroom, inclusief voorwaartse buigingen, draaiingen en zijwaartse buigingen, waarvoor de juiste energiestroom nodig is, met de juiste ademhaling. Dit vereist bovendien dat je de armen en schouders actief houdt met een bepaalde fysieke kracht, en daarom zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen waarmee je rekening moet houden. Deze worden hieronder uitgelegd:

  1. Letsel en operatie : de Egyptische zonnegroetreeks moet worden vermeden door mensen die een buik- of wervelkolomoperatie hebben ondergaan of verwondingen hebben aan de armen, schouders, heupen-knieën-enkelgewrichten, nek, polsen, borst, ribbenkast of benen en voeten .
  2. Fysieke kracht en zwak lichaam : Het bewegen van het lichaam in deze reeks op beginnersniveau vereist actieve armen en schouders met fysieke kracht in de benen en kern en flexibiliteit in de bovenrug, nek, armen en schouders. Daarom moeten yogadocenten oppassen als studenten een zwakke lichaamsbalans of algemene lichaamszwakte of spier- en botzwakte hebben, vooral bij senioren . Studenten die last hebben van hoge bloeddruk , hartproblemen, stijve knieën of artritis , ernstige lage rugpijnof een stijve rug, aandoeningen die verband houden met maag, hoofdpijn, misselijkheid, migraine, duizeligheid, of fibromyalgie hebben, of een andere aandoening die ongemak veroorzaakt bij het draaien, voorwaarts en zijwaarts buigen tijdens het staan, dan moeten yogadocenten deze omstandigheden in gedachten houden. Daarom kunt u deze praktijk het beste vermijden. Er kunnen echter ook gemakkelijk zittende yogahoudingen of flowyogahoudingen op individuele basis worden beoefend.
  3. Gebrek aan verbinding tussen lichaam en adem : deze stroom is een combinatie van voorwaartse buigingen, draaiingen en zijwaartse buigingen die coördinatie en correlatie tussen lichaamsbewegingen en ademhaling vereisen om het lichaam in evenwicht te brengen. Bovendien zorgt een goede synchronisatie van in- en uitademing voor verlenging van de wervelkolom en bewust wortelen van de voeten. Dit helpt verder bij de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht, waardoor de balans stabiel en comfortabel wordt. Daarom kan het verliezen van het bewustzijn van de lichaamsademhaling de balans verstoren, waardoor verstoorde energie in het lichaam ontstaat.
  4. Anderen : Omdat het voorwaarts buigen, draaien en zijwaarts buigen in de stroom druk uitoefent op de buik, moeten zwangere vrouwen het beoefenen van de reeks vermijden. Er kunnen echter enkele gemakkelijke zit -zijwaartse-voorwaartse buigingen met behulp van een stoel worden overwogen.

Meer informatie: Contra-indicaties voor de volgorde van de Egyptische zonnegroet

Variaties in de reeks Egyptische zonnegroeten

Hieronder staan ​​enkele veel voorkomende variaties van de yogahouding Egyptische Zonnegroetreeks met basishouding als Zonnegroet (Surya Namaskar).

Egyptische zonnegroetreeksstappen

Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (9)

De Egyptische Zonnegroetreeks is een yogastroom van 20 houdingen, en hieronder vindt u de stapsgewijze instructies met adembewustzijn, die u uw leerlingen kunt geven:

  • Adem in en adem uit - maak verbinding met je ademhaling gedurende ongeveer 4-6 ademhalingen, terwijl je je voeten op de grond houdt in Pranamasana (Berghouding Namaste).
  • Adem in - strek je armen boven je hoofd en kom naar Urdhva Hastasana (vulkaanhouding). Houd terwijl u hier bent de schouders weg van de oren.
  • Adem uit - buig vanuit de heupen, ga voorzichtig in een voorwaartse buiging. Houd de knieën zacht en laat de armen naar beneden vallen, en kom naar de Staande voorwaartse vouwhouding, knieën gebogen armen bungelend (Uttanasana Variatie knieën gebogen armen bungelend). U kunt er echter voor kiezen om de voeten bij elkaar te houden of uit elkaar te houden. Houd het hoofd op één lijn met de armen en duw de heup voorzichtig naar buiten en omhoog.
  • Adem in - kom met je zachte knieën omhoog, terug naar Urdhva Hastasana (vulkaanhouding).
  • Adem uit - strek de armen en de wervelkolom en maak een zijwaartse buiging naar uw rechterkant (laterale buiging van de wervelkolom). Houd in Parsva Urdhva Hastasana (opwaartse groet zijwaartse buiging) de handpalmen bij elkaar, maar de bovenarmen weg van de oren. Betrek de kernspieren en grond de voeten om een ​​betere balans te krijgen.
  • Adem in - kom terug naar het midden terwijl je doorgaat met het betrekken van de armen en de kern in Upward Mountain Pose Namaste Hands (Urdhva Namaskarasana).
  • Adem uit - herhaal de zijwaartse buiging, maar nu aan je linkerkant. Betrek uw kern en armen en ga naar Parsva Urdhva Hastasana .
  • Adem in - kom langzaam terug naar het centrum, in Urdhva Hastasana (vulkaanhouding). Blijf met een zachte blik naar boven kijken.
  • Adem uit - buig naar voren vanuit de heupen om in Uttanasana te komen. Variatie Knieën Gebogen Armen Bungelend (Staande Voorwaartse Vouwhouding Knieën Gebogen Armen Bungelend).
  • Adem in - kom omhoog en ga staan ​​met de armen gestrekt voor je op schouderhoogte, bijna staande pols- en onderarmstrek , maar zonder de vingers in elkaar te grijpen .
  • Adem uit - draai naar je rechterkant terwijl je je armen op schouderhoogte brengt en in Tadasana komt: Twist Arms Schouderniveau (Berghouding Twist Arms Schouderniveau).
  • Adem in - kom terug naar het midden.
  • Adem uit - draai naar je linkerkant terwijl je je armen op schouderhoogte brengt en in Tadasana Twist Arms Schouderniveau komt .
  • Adem in en adem uit - kom terug naar het midden.
  • Adem in - open je armen tot schouderhoogte (zijkant) en kijk zacht omhoog, kom naar de berghouding, uitgestrekte handen, hoofd naar achteren (Tadasana, uitgestrekte handen, hoofd naar achteren). Ik voel me hier ontspannen en kalm.
  • Adem uit - laat los en kom terug met de armen naar voren en kijk vooruit.
  • Adem in - til de armen boven het hoofd om naar de Volcano Pose te komen.
  • Adem uit - buig vanuit de heupen om in de zachte, zachte knie te gaan, buig voorwaarts in Uttanasana Variatie Knieën Gebogen armen Bungelend .
  • Adem in - sta op om terug te keren naar de Volcano Pose, terwijl je de armen verlengt.
  • Adem uit , laat los en kom terug in Pranamasana .
  • Herhaal de hele reeks om naar de tweede ronde te gaan, volgens de hierboven gedeelde instructies.

Opmerking : om het intenser te maken, kan elke houding in deze stroom één ademhaling worden vastgehouden (inademen/uitademen) .

Meer informatie: Stappen voor de Egyptische zonnegroet

Egyptische Zonnegroetreeks Yogareeks Voorbereidende houdingen

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (10)

    Berg houding

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (11)

    Neerwaarts gerichte hondhouding

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (12)

    Klassieke Zonnegroetvariatie

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (13)

    Staande Spinal Roll Up Pose Flow

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (14)

    Variatie van de Egyptische Zonnegroet

  • +15
  • Meld u aan om alle 15 voorbereidende houdingen van de Egyptische zonnegroetreeks te bekijken en creëer uw eigen bibliotheek met yogahoudingen om eenvoudig en snel uw yogareeksen te plannen .

Egyptische zonnegroetreeks Yogareeks Ontspannende vervolghoudingen

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (16)

    Berg houding

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (17)

    Zonnegroet

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (18)

    Jivamukti Zonnegroet A

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (19)

    Variatie van de Egyptische Zonnegroet

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (20)

    Klassieke Zonnegroetvariatie F

  • +15
  • Meld u aan om alle 15 ontspannende houdingen van de Egyptische Zonnegroetreeks te bekijken en creëer uw eigen bibliotheek met yogahoudingen om eenvoudig en snel uw yogareeksen te plannen .

Leer meer over ons .

Egyptische zonnegroetreeks Yogareeks Ontspannende vervolghoudingen

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (22)

    Gouden Zaad Yogareeks

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (23)

    Eénbenige wielhouding

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (24)

    Evenwichtstafelhouding met knie-tot-neusstroom

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (25)

    Warrior Pose-stroom

  • Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (26)

    Buik naar beneden Vinyasa

  • +6
  • Meld u aan om alle 6 Levelup-houdingen van de Egyptische Zonnegroetreeks te bekijken en creëer uw eigen bibliotheek met yogahoudingen om eenvoudig en snel uw yogareeksen te plannen .

Hoe je de Egyptische zonnegroetreeks uitvoert

De onderstaande aanwijzingen en yogareeksen die door yogadocenten zijn toegevoegd, laten meerdere manieren zien om de Egyptische zonnegroetreeks uit te voeren, afhankelijk van de focus van uw yogareeks en het vermogen van uw studenten.

Om de volledige stappen en de bijbehorende yogareeks te bekijken, kunt u overwegen om u aan te melden bij de yogareeksbouwer van Tummee.com, die door yogadocenten over de hele wereld wordt vertrouwd om hun yogalessen te plannen.

  1. Ga rechtop staan ​​met je voeten tegen elkaar in tadasana. Breng je handpalmen naar hartcentrum I, til je armen boven je hoofd en groet de zon. E: lager in voorwaartse vouw I: veeg terug naar boven, handen naar de hemel, vingers in elkaar verstrengelen, wijsvingers wijzen E: naar rechts I: kom terug naar het midden E: naar links I: kom ...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogadocent-in-opleiding
  2. De Egyptische Zonnegroet De Egyptische zonnegroet is een fijne hartopener. Hoe vaker je de Egyptische Zonnegroet doet, hoe vlotter hij gaat. Het lijkt dan wel een vrolijke en elegante yogadans te worden. Je opent je voor de zon en toont dankbaarheid* voor de aarde. Doe je hem in een vlotte flow, dan...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  3. Als u wilt, kunt u de aandacht vestigen op uw persoonlijke situatie en uw mening geven over de kierunku-kciuków. Wydech, płynnie przejdź of skłonu uginając lekko kolana, dłonie geen dotykają maty. Als u een poging doet om een ​​eenheid te vormen, kunt u uw geld verdienen. Als u met prawo, dlonie po...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  4. "Egyptische Zonnegroet" voor ons nieuwe Egypte-boek en -thema. Ga de eerste keer langzaam door en herhaal de tweede keer met iets meer stroom.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  5. Dit is een herhaling van de stroom die je eerder deed. Vergeet niet dat je hier niet veel tijd doorbrengt, maar er gewoon doorheen beweegt, zonder je zorgen te maken over de technische details.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  6. Het is de bedoeling dat je hier snel doorheen stroomt. Dat betekent: een inademing of een uitademing per pose. Maak je niet al te veel zorgen over het in de juiste volgorde krijgen van alle houdingen, maar loop gewoon door wat voor jou werkt.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  7. Ren de eerste twee keer langzaam door en adem de laatste twee keer uit.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogadocent-in-opleiding
  8. De Egyptische zonnegroet is een mooie hartopener. Hoe vaker je de Egyptische Zonnegroet doet, hoe soepeler hij gaat. Het blijkt dan een vrolijke en elegante yogadans te zijn. Je stelt jezelf open voor de zon en toont dankbaarheid* voor de aarde. Als je het in een vloeiende beweging doet, levert het energie op. Als je...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogadocent-in-opleiding
  9. stromen ten gunste van de wervelkolom en beginnen te ontstressen.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  10. Armen en schouders Onderrug Biceps en triceps Kern (buikspieren) Borst Heupen Knieën Nek

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogadocent-in-opleiding
  11. sta rechtop met uw voeten tegen elkaar. breng je handpalmen tegen elkaar voor je hart, spreid je armen wijd boven je hoofd, handen tegen elkaar en groet de zon. hurken, voor zover dat prettig voelt. plaats uw handen met uw handpalmen om het zand aan te raken. Plaats dan je handpalmen tegen elkaar en ri...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  12. Start - Handen in Anjali mudra In - Opwaartse groet, optionele achterwaartse buiging Ex - Voorwaarts vouwen In - Opwaartse groet, handen samen Ex - over naar rechts In - Midden Ex - Over naar links In - Midden Ex - Voorwaarts vouwen In - Opwaartse groet Ex - Reik de armen naar voren In - reik naar rechts Ex - Midden In - re...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogadocent-in-opleiding
  13. De Egyptische zonnegroet is een mooie hartopener. Hoe vaker je de Egyptische Zonnegroet doet, hoe soepeler het gaat. Het blijkt dan een vrolijke en elegante yogadans te zijn. Je stelt jezelf open voor de zon en toont dankbaarheid* voor de aarde. Als je het in een vloeiende beweging doet, levert het energie op. Als je...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  14. De Egyptische zonnegroet is een mooie hartopener. Hoe vaker je de Egyptische Zonnegroet doet, hoe soepeler hij gaat. Het blijkt dan een vrolijke en elegante yogadans te zijn. Je stelt jezelf open voor de zon en toont dankbaarheid* voor de aarde. Als je het in een vloeiende beweging doet, levert het energie op. Als je...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar

Ontdek meer aanwijzingen, lesideeën en hoe u stappen kunt uitvoeren in Hoe u de Egyptische zonnegroetreeks uitvoert

Egyptische Zonnegroetreeks Yogareeksen

Meld u aan om de yogareeksen van de Egyptische Zonnegroetreeks te bekijken. We hebben meer dan 750.000 referentiereeksen, samen met fundamentele yogareeksen opgebouwd uit een bibliotheek van meer dan 5000 yogahoudingen (waar dagelijks nieuwe yogahoudingen aan worden toegevoegd).

Egyptische zonnegroetreekstitels in het Engels en Sanskriet

Veel yogahoudingen hebben meerdere titels vanwege verschillen in de vertaling van de titel van het Sanskriet naar het Engels of omdat een specifieke titel populair wordt vanwege het algemene gebruik ervan onder yogadocenten en yogabeoefenaars. Hieronder vindt u veel voorkomende titels van de Egyptische zonnegroetreeks:

  • Egyptische zonnegroetreeks
  • Egyptische Surya Namaskar Vinyasa

Egyptische zonnegroetreeks Sanskriet

De Egyptische titel van de Zonnegroetreeks in het Sanskriet is de Egyptische Surya Namaskar Vinyasa. Klik op de onderstaande link om naar de Sanskriet-uitspraak van de Egyptische zonnegroetreeks te luisteren:

Speel Sanskriet audio-uitspraak voor het Egyptische Surya Namaskar Vinyasa

Meer over de Egyptische zonnegroetreeks

  • Voordelen
  • Stappen
  • Contra-indicaties
  • Hoe doe je
  • Titels in het Engels en Sanskriet
Egyptian Sun Salutation Sequence Yoga  (Egyptian Surya Namaskar Vinyasa) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5994

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.